Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στους νέους και τις γυναίκες

Στα «αφανή» εκλογικά κοινά, εκείνα που δυσκολεύονται να πιάσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες, επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι ψήφος των νέων και των γυναικών θα παίξει καταληκτικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στους νέους και τις γυναίκες
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI
2'

Εδώ και μια εβδομάδα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια στοχευμένη καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αφορά τους νέους. Το «Χάου Του», έχει συμπληρώσει ήδη τέσσερα διαδικτυακά σποτάκια και έχει συζητηθεί πάρα πολύ. Όχι μόνο στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πλησιάσει ένα εκλογικό κοινό, τους λεγόμενους «νέους της πανδημίας», που τα ραντάρ των δημοσκοπικών εταίρων αδυνατούν να εντοπίσουν. Γι αυτό και η συγκεκριμένη καμπάνια είναι ο αφιερωμένη σε ζητήματα όπως η νεανική στέγη, ο κατώτατος μισθός, η αναξιοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως η Κουμουνδούρου προηγείται της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις μετρήσεις στο κομμάτι της νεανικής ψήφου. Και μέσω αυτής της καμπάνιας προσπαθεί να διευρύνει το προβάδισμα της. Το μεγάλο ζήτημα είναι, όμως, αν θα καταφέρει να «στείλει» στην κάλπη αυτό το εκλογικό κοινό, που δύσκολα δραστηριοποιείται.

Η εκτίμηση των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι αυτή τη φορά οι νεολαίοι θα δώσουν μαζικά το παρών στις εκλογές, εκεί όπου θα στείλουν μήνυμα ξεκάθαρο, δηλαδή στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, συμπληρώνουν, ότι ασφυκτιούν από τις πολιτικές Μητσοτάκη.

Η Κουμουνδούρου, όμως, δεν στοχεύει μόνο στην ψήφο των νέων, αλλά και των γυναικών. Διότι όλες οι έρευνες δείχνουν ότι συνεχίζει να υφίσταται το χάσμα ανάμεσα στις γυναίκες και στους άνδρες, σε μια σειρά από καθημερινά και κοινωνικά ζητήματα.

Έτσι, κάθε άλλο πάρα τυχαία είναι η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα όργανα και τα ψηφοδέλτια του κόμματος του, καθώς θέλει να στείλει μήνυμα ότι θα προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις που θα επιφέρουν τα ίσα δικαιώματα ανάμεσα στα δυο φύλα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή