Κλείστε την πόρτα του φρενοκομείου

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση στις 7 Μαΐου.
Κλείστε την πόρτα του φρενοκομείου

Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Σε εκείνο που δεν συμφωνούμε είναι οι πολιτικές επιλογές, τα στελέχη και οι μέθοδοι που θα ακολουθήσει αυτή η όποια κυβέρνηση για να βγάλει τον ελληνικό λαό από την άβυσσο.

Οι απλές και ξεκάθαρες απαντήσεις σε απλά και ξεκάθαρα ερωτήματα ίσως μας κάνει να σκεφτούμε ψύχραιμα και όχι με στόχο μόνο την εκτόνωση του θυμού μας την ερχόμενη Κυριακή.

1ο Θέλουμε και πρέπει να παραμείνουμε στη Ζώνη του Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Το 80% του ελληνικού λαού (βάσει δημοσκοπήσεων), απαντάει «ναι».

2ο Θέλουμε να έχουμε μια κυβέρνηση στις 7 Μαίου ή προτιμάμε το πολιτικό μπάχαλο και μια σειρά εκλογών με άγνωστο αποτέλεσμα;
Το 75% (πάλι βάσει δημοσκοπήσεων) λέει «Ναι» στην όποια κυβέρνηση προτιμώντας κυβέρνηση συνεργασίας.

3ο Είναι έτοιμη η Τρόικα να ξαναδεί το ζήτημα της Ελλάδας μετά τις εκλογές με «μάτι» πιο ελαστικό (τουλάχιστον σε ότι αφορά τη χρονική χαλάρωση και εξάπλωση χρονικά των ασφυκτικών μέτρων του μνημονίου 2);

Η απάντηση από Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη είναι Ναι. Ιδιαίτερα τώρα που το "τρένο" του Ολάντ τρέχει στις ράγες μια άλλης πολιτικής στην Ευρωζώνη που στηρίζεται κυρίως στην ανάπτυξη.

Επιλέξτε το κόμμα και τους ανθρώπους που θέλετε. Ψηφίστε για το καλό της Ελλάδας ότι λέει η καρδιά σας και η σκέψη σας.

Αλλά ακούστε τη φωνή ενός δημοσιογράφου που έχει ζήσει πολλά στη πολιτική ζωή του τόπου: μην ανοίξετε την Κυριακή την πόρτα του φρενοκομείου γιατί δύσκολα κλείνει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή