Κακοκαιρία Daniel: Πώς φαίνεται ο κάμπος Θεσσαλίας από δορυφόρο

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει από την κακοκαιρία Daniel

Κακοκαιρία Daniel: Πώς φαίνεται ο κάμπος Θεσσαλίας από δορυφόρο
Meteo.gr
1'

Σοκαριστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το meteo.gr από δορυφόρο. Όπως μπορείτε να δείτε από τη φωτογραφία από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, φαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει. Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Στην Ανατολική Θεσσαλία η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει. Μάλιστα, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε περίπου 720.000 στρέμματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή