Μήνυμα Βενιζέλου για νέα σκληρά μέτρα

Ως «πρόβα για νέες διατάξεις που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι έπονται νέα σκληρά μέτρα ενόψει και των σκληρών διαπραγματεύσεων για την δανειακή σύμβαση και το PSI.

Μήνυμα Βενιζέλου για νέα σκληρά μέτρα
3'

Αναλυτικά, ο υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη τους επισημαίνοντας πως «στο όνομα της πατρίδας πρέπει μαζί με σοβαρότητα και συναίνεση και με ορισμένες σιωπές να σηκώσουμε αυτό το βάρος και να καταλήξουμε και να ανακοινώσουμε στους έλληνες ότι κλείσαμε αυτόν τον κύκλο και η χώρα αποκτά τη βεβαιότητα και την ασφάλεια… Ειλικρινά σας παρακαλώ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αποτελεί ζήτημα κύρους οι διατάξεις που εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο να ψηφίζονται από την μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην οποία συνυπάρχουμε και η οποία θα δούμε αν μπορεί να αποκτήσει κουλτούρα συνεργασίας και συνευθύνης».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι ημέρες που ακολουθούν μέχρι την Δευτέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και πολλές αποφάσεις πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τότε, ενώ μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα πρέπει να έχει κλείσει και η νέα δανειακή σύμβαση.

Αναφερόμενος στο PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης έκανε λόγο για «κρίσιμη στιγμή της τελικής μάχης» μετά την επανέναρξη των συνομιλιών, λέγοντας ότι «το νέο πρόγραμμα θα συνιστά το πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου τουλάχιστον μέχρι το 2015».

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι έχει ήδη αποστείλει προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς επιστολές με τις οποίες τους καλεί να στείλουν αντιπροσωπείες την άλλη Τετάρτη προκειμένου να ξεκινήσουν εντατικές συνομιλίες σχετικά με το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα.

Η αυτοκάθαρση του ΣΔΟΕ

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συλλήψεις μελών σπείρας που εκβίαζε επιχειρηματίες στην Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι ότι «το ίδιο το ΣΔΟΕ αυτοκαθάρθηκε», ενώ κατηγόρησε το «παραδημοσιογραφικό κομμάτι του διαδικτύου» για τα δημοσιεύματα που συνδέουν τον ίδιο με έναν εκ των συλληφθέντων.

Πιο συγκριμένα, ο υπουργός είπε πως «Υφίσταμαι προσωπικά την πίεση της φθοράς. Έζησα την κατάσταση με την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων. Τότε ακόμα και η ΝΔ έφτασε στο σημείο να πει ότι πίσω από τις πιέσεις προς τους εισαγγελείς κρύβομαι εγώ. Τώρα διαβάζω στο παραδημοσιογραφικό κομμάτι του διαδικτύου ότι η σύλληψη των 4 συμμοριών από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος μπορεί να ενόχλησε τον Βενιζέλο γιατί ο ένας στο παρελθόν μπορεί να ήταν στέλεχος ΠΑΣΟΚ και μπορεί στο παρελθόν να ήταν ψηφοφόρος του Βενιζέλου» και πρόσθεσε πως «τίποτε από αυτά δεν τον έσωσε».

Σημείωσε δε με νόημα ότι «σίγουρα δεν είναι ευχάριστο ένας από τους συλληφθέντες να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον ΛΑΟΣ, ένας άλλος δημοσιογράφος με στενή παράδοση στον συντηρητικό χώρο και την εκκλησία και ένας με σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή