Τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα με τις λευκές συσκευές;

Σε μια τρελή κατάσταση που έχει δημιουργήσει η έλλειψη ημιαγωγών ίσως το νέο σας αυτοκίνητο να έχει τσιπάκια από κάποια οικιακή συσκευή.

Τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα με τις λευκές συσκευές;
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Τσιπάκια υπάρχουν σχεδόν παντού. Τουλάχιστον σε ότι λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, έστω και αν αυτή προέρχεται με έμμεσο τρόπο, όπως σε ένα αυτοκίνητο. Είτε αυτό λειτουργεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε είναι ηλεκτρικό.

Και ίσως να γνωρίζετε την αλυσιδωτή αντίδραση που έχει φέρει η πανδημία με τεράστιες καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων λόγω της έλλειψης ημιαγωγών (των γνωστών τσιπς).

Έτσι, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν συμβιβαστεί με αυτό το πρόβλημα ενημερώνοντας τους πελάτες τους πως θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες για να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο. Κάποιοι άλλοι έχουν εξασφαλίσει κάποια μεγαλύτερη προμήθεια σε τσιπς και βρίσκονται σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση και με μικρότερο χρόνο παράδοσης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε μια είδηση που αναφέρει πως η Hyundai εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης ημιαγωγών και τσιπς που συνήθως χρησιμοποιούνται σε οικιακές συσκευές. Η ζήτηση για αυτές παραμένει σε σταθερά επίπεδα, ενώ οι προδιαγραφές τους δεν είναι τόσο απαιτητικές σε ολοκληρωμένα κυκλώματα.

Αν τελικά τα τσιπς που είναι να χρησιμοποιηθούν για οικιακές συσκευές καταλήξουν στα αυτοκίνητα, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Διότι αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε πρωτεύοντα και ζωτικής σημασίας συστήματα, αλλά σε κάποια δευτερεύοντα.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής μπορεί να επιβραδύνεται επειδή δεν υπάρχει ένα τσιπάκι π.χ. για τον φωτισμό του εσωτερικού. Και αν τελικά υιοθετηθεί αυτή η λύση ίσως το επόμενο σας αυτοκίνητο να έχει κάτι από ένα πλυντήριο ή ένα ψυγείο. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα το μάθετε ποτέ…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή